Снимай Кукерфест Карлово 2012 и спечели полет в тандем

Фондация Кукери кани всички, които обичат да снимат и харесват кукерския обичай в Карловско, да участват в конкурса „Кукерсафари“ с фоторепортаж или видеорепортаж за Кукерфест Карлово 2012 (www.kukerfest-karlovo.weebly.com).

Програмата на Кукерфест Карлово 2012 можете да си изтеглите оттук: http://kukerfest-karlovo.weebly.com/10551088108610751088107210841072programme.html

Image

Репортажите може да включват събития по избор от Кукерфест Карлово 2012, който ще продължи през цялата „Старчова неделя“ между Месни и Сирни заговезни, т.е. от 20 до 26 февруари. Всеки фото- и видеорепортаж трябва да има продължителност не повече от 6 минути и да е качен на Youtube. Всичко останало е въпрос на креативност от страна на участника.

Най-важни за отразяване събития от Кукерфест Карлово 2012 са традиционният СТАРЧОВДЕН в кукерските селища на Карловско (26.2.2012) и превърналият се също в традиция ОБЩИНСКИ КУКЕРСКИ ПРАЗНИК, организиран ежегодно от Община Карлово (25.2.2012).

ОТКРИВАНЕТО на Кукерфест 2012 ще е в понеделник (20 февруари), с кулинарна изложба-базар, изложба на сувенири и представяне на някои сценки от Старчовден и Сирница. Тази година ще имаме звездни гости – очакваме Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Те ще заснемат кукерските групи от Карловско за своя рекламен филм за България и ще представят инициативата на Елица за българско хоро за Гинес.

Програмата на Кукерфест включва още:

Целта на организаторите от Фондация Кукери и читалищата е да внесат свой принос за реклама на културата и възможностите за туризъм в Карловско, както и за доброто настроение на всички жители и гости.

Срокът за изпращане на фото- и видеорепортажите за конкурса е 31 март 2012. Трите награди за победителите ще бъдат определени чрез смесено гласуване от жури и публика и включват туристически пакети от района на Карлово.

Спонсори на „Кукерсафари“ и Кукерфест Карлово 2012 са „Скайекстрем“, Шамбала Център, „Щерев Хотели“, хотел „Ел Парайсо“ Карлово и винарска изба „Шато Копса“.

Повече информация за конкурса „Кукерсафари“ – в сайта на Кукерфест
www.kukerfest-karlovo.weebly.com

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: