Равносметка от проведения уъркшоп за членове на Фондация Кукери

 
На 22 юли т.г. Фондация Кукери проведе уъркшоп (практическо обучение) за водене на новия сайт „Старци – кукери от Карловско“, предназначен за читалищата-членове на фондацията, които желаят да участват в тази дейност
 
Уъркшопът бе воден от Йора Атанасова, която е в основата на създаването на сайта „Старци – кукери от Карловско“, с включване от страна на Цветана Георгиева – кореспондент на пловдивския в. „Марица“ за Карловско. От 13 кукерски селища, 7 бяха потвърдили  по телефон участието си, чрез секретарите или председателите на читалищата, 3 се колебаеха и 3 заявиха предварително, че няма да участват.
 
В крайна сметка на самия уъркшоп дойдоха от 5 кукерски селища: с. Васил Левски, с. Войнягово, с. Горни Домлян, с. Дъбене и с. Климент. От тези селища като цяло се бяха постарали да си подберат хора, които наистина могат да свършат работата и да извлекат максимум полза от уъркшопа.  
 
От общо 8 участници от тези селища, петима проявиха интерес и към трите модула и останаха докрай: от с. Дъбене, от с. Горни Домлян и с. Климент. Участниците от с. Васил Левски и от с. Войнягово трябваше да напуснат по-рано поради ангажименти. Но двете участнички от с. Васил Левски вече имат опит в създаване на сайт на своето читалище и изразиха усещането си за леснота на материала, предложен на уъркшопа.

Изглеждаше, че почти всички се справиха с лекота с програмата на уъркшопа и ще могат по-нататък да водят сами страниците за своите селища в сайта „Старци – кукери от Карловско“, ако проявяват интерес за това. Те вече създадоха, с учебна цел, сайтове на своите кукерски групи или селища и със сигурност ще могат да ги доразвият сами. 

Заслужава да се отбележи особеното постижение на уъркшопа на двете участнички от с. Климент Татяна Атанасова и Деница Караджова, които написаха и качиха своята първа новина в страницата „Вести“ на с. Климент.  

Двамата участници от с. Дъбене Дарина Маркова и Стелиян Върбанов също демонстрираха напредък и увереност, като свързаха новосъздадения от тях сайт на с. Дъбене с връзка към кукерския сайт. Диан Николов от с. Горни Домлян изрази амбицията си за кукерската група на своето селище за в бъдеще, когато имат на свое разположение компютър с интернет.

Ако се съди по проявения интерес към включените теми, можем да очакваме от всички участници в уъркшопа интересни новини, свързани с кукерите, културното наследство и техните селища.

Фондация Кукери ще направи своя страница за е-учене, достъпна за всички наши членове, в която ще присъства и темата на проведения уъркшоп. Освен това с участниците в уъркшопа се уговорихме, ако има нужда, да провеждаме онлайн срещи за поддръжка по Скайп всяка сряда, между 14:00 и 15:00 ч., поединично или в конферентна връзка. Всеки участник в уъркшопа може да се обади по Скайп на Йора Атанасова през това време, ако реши. Така това ще е продължаваща подкрепа по трите модула на проведеното практическо обучение, каквато е и европейската практика.

Автор: Йора Атанасова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: