„ПРЕДИ СТАРЧОВДЕН В КАРЛОВСКО“ МИНА, ПРЕДСТОИ СТАРЧОВДЕН

Празненството „Преди Старчовден в Карловско“ мина. Беше първо и ние смятаме, че равносметката е положителна. Отзивите, които чуваме, са доста добри. Много пловдивски и софийски е-медии съобщиха за празненството и за Фондация Кукери, а членове на Управителния съвет на Фондация Кукери бяха интервюирани за БНР, Радио Пловдив, Радио „Фокус“ и БТА.  Освен това посланикът на Южна Африка в България, Н.Пр. Г-жа Шийла М. Камерър, ни почете с присъствието си на събитието.

Кулинарната изложба с традиционни гозби за Сирни заговезни от Карловско имаше много голям успех. Почти всички гозби бяха изкупени, като някои хора ги оставиха като благотворителност за Дома за деца, лишени от родителски грижи „Даскал Ботьо“ – гр. Калофер.

Вероятно най-хубавото беше, че самите секретари на читалища от отделните селища участваха с описания и коментари, всеки за своя кукерски костюм и обичай. Едва ли има по-компетентен специалист от тях и по-интересен и запален разказвач за кукерския обичай в селищата им.

По-нататък в своите дейности ще се опитваме да въвлечем още повече и участниците, и особено гостите, и да продължим да скъсяваме дистанцията между гости и участници.

Имаше и някои превъзходни експонати в рамките на арт изложбата-базар на тема „Кукерите и Сирни заговезни“, а детските рисунки бяха много и интересни. Въпреки това тази изложба-базар остана на заден план. В скоро време чрез този сайт ще предложим за продажба по поръчка арт-творби на кукерска тема, от изложбата и други.

Снимки от двете изложби-базара на празненството можете да видите тук.

Слайд шоу от празненството – тук.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: